Pyszne Ciasto z Truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

125 gramów

4 sztuki

1 szczypta

syrop:

1 łyżka

150 mililitrów

80 gramów

bita śmietana:

400 mililitrów

80 gramów

1 opakowanie

wierzch:

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier, ubijamy, dodając po jednym żółtku.

Krok 2

Na końcu wsypujemy mąkę.

Krok 3

Ciasto przekładamy do formy i pieczemy na złoty kolor.

Krok 4

Przestudzamy i kroimy na 2 lub 3 dyski.

Krok 5

Rozmieszać składniki na syrop, wystudzić i nasączyć dyski biszkoptowe.

Krok 6

Śmietanę ubijamy z cukrami i pudrem.

Krok 7

Blaty przekładamy bitą śmietaną, dodajemy truskawki do środka i udekorować nimi wierzch.

Krok 8

Dać do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej