Rafaelki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić.

Krok 2

5 dkg orzechów lub migdałów zalać gotującą wodą, po chwili obrać ze skórki.

Krok 3

Do środka masy włożyć orzech lub migdał i uformować kulki, obtoczyć w kokosie.

Krok 4

Wstawić do chłodnego miejsca i gotowe do spożycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej