rafaello

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

20 dekagramów

3 szklanki

0.75 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Pozostałe mleko rozmieszać z mąką i ugotować budyń.

Krok 3

Ostudzić, dodać kostkę Kasi, utrzeć mikserem.

Krok 4

Dodać 3/4 wiórków kokosowych i pokruszone drobno krakersy.

Krok 5

Formować kulki.

Krok 6

Obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Krok 7

Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

Zobacz również