Reniferki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

0 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 kilograma

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć mikserem przez kilka minut, dodać cukier, sodę i sól i dalej ucierać, aż do połączenia się składników.

Krok 2

Jajka roztrzepać w oddzielnym naczyniu z wanilią.

Krok 3

Dodać do masy, rozetrzeć i dodać mąkę z kakao.

Krok 4

Masa powinna być bardzo miękka.

Krok 5

Masę wyłożyć na wysypaną mąką deseczkę i rozwałkować na grubość 1/2cm.

Krok 6

Wstawić do zamrażalnika na około 45 min.

Krok 7

Po wyjęciu pokroić w kwadraty, a następnie trójkąty i układać na wysmarowanej blaszce.

Krok 8

Przyklejać precle pod spód trójkąta jako rogi renifera, czekoladowe łezki jako oczy i kolorowe pastylki w miejsce nosa.

Krok 9

Piec około 10-15 min. w nagrzanym do 175 st. piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

Zobacz również