Rogaliki Tereski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

31

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

5 dekagramów

0.75 szklanki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

UWAGA: formować małe rogaliki, bo dość dobrze rosną.

Krok 3

Zwijać-można posmarować rozkłóconym jajkiem i piec aż się zrumienią.

Krok 4

Nie czekać aż urośnie, tylko od razu odrywać małe porcje ciasta, rozwałkowywać, nadając kształt koła i kroić na 4 lub 8 i nadziewać dżemem lub serem.

Krok 5

Na koniec Kasię rozpuszczoną i jeszcze raz wyrobić.

Krok 6

Z drożdży, cukru i trochę mąki zrobić rozczyn-gdy wyrośnie dodać do reszty mąki i pozostałych składników i wyrobić ciasto

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki Tereski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej