Rogaliki z marmoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

5 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 puszka

1 sztuka

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Krok 3

Dodać pozostałe składniki (śmietanę,jajka,cukier,margaryna).

Krok 4

Dokładnie wymieszać,zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny.

Krok 5

Po wyjęciu z lodówki,ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-3mm.

Krok 6

Pokroić na trójkąty. Na środku wykładać po łyżeczce marmolady.

Krok 7

Zwinąć i uformować kształt rogalika.

Krok 8

Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem.

Krok 9

Posmarować roztrzepanym jajkiem rogaliki.

Krok 10

Piec w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach.

Krok 11

Wyjąć-zostawić do ostudzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej