Rogaliki z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

36

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 opakowanie

2 dekagramy

1

1 puszka

1 puszka

1

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Rozkruszyć drożdże, dodać odrobinę śmietany i cukru, odstawić w ciepłe miejsce.

Krok 3

Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę, drożdże, cukier waniliowy.

Krok 4

Zarobić ciasto. Rozwałkować.

Krok 5

Wycinać trójkąty, nałożyć nadzienie, zawijać w rożki, które można posmarować roztrzepanym białkiem.

Krok 6

Ukladać na wysmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Krok 7

Ostudzone rogaliki posmarować lukrem

Krok 8

(LUKIER: : 3 łyżki wody z sokiem z cytryny+ 1 szkl cukru pudru. Mieszać łyżeczką na jednolitą konsystencję)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej