Różyczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 szklanki

0.6 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

20 mililitrów

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z żółtek, mąki, śmietany, cukru, łyżeczki Kasi i alkoholu zagniatamy pulchne ciasto.

Krok 2

Cieniutko rozwałkowujemy, wycinamy krążki o trzech różnych średnicach np. 5 cm, 4 cm. i 3 cm.

Krok 3

Każdy krążek nacinamy w pięciu miejscach.

Krok 4

Środki krążków smarujemy białkiem i układamy jeden na drugim od największego do najmniejszego, na środku przyciskając palcem, aby się skleiły.

Krok 5

Różyczki smażymy w głębokim tłuszczu na złoto.

Krok 6

Osączamy, przekładamy na talerz, posypujemy cukrem pudrem, środki zdobimy konfiturą. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej