RURKI Z DŻEMEM

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

1 słoik

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę z Kasią rozdrobnić na kruszonkę za pomocą miksera. Dodać śmietanę i zagnieść ciasto.

Krok 2

Ciasto podzielić na kilka części. Każdą część rozwałkować na cienki placek, pokroić na kwadraty, posmarować dżemem i zwinąć w rurki.

Krok 3

Upiec na złoty kolor i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej