RURKI Z DŻEMEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

3 szklanki

1 słoik

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę z Kasią rozdrobnić na kruszonkę za pomocą miksera. Dodać śmietanę i zagnieść ciasto.

Krok 2

Ciasto podzielić na kilka części. Każdą część rozwałkować na cienki placek, pokroić na kwadraty, posmarować dżemem i zwinąć w rurki.

Krok 3

Upiec na złoty kolor i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • RURKI Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Herbatniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej