RURKI Z PTASIM MLECZKIEM

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto 1:

0 szklanek

3 sztuki

ciasto 2:

30 dekagramów

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

polewa:

0.5 szklanki

2 łyżki

ptasie mleczko:

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto 1 i 2 zagnieść z podanych składników.

Krok 2

Ciasto 1 rozwałkować, na nie kładziemy ciasto 2 i składamy na 2 razy jak naleśnika, rozwałkujemy. Czynność powtarzamy.

Krok 3

Wkładamy do lodówki na 30 min.

Krok 4

Rozwałkowujemy ,kroimy w 3 cm.paski i owijamy foremki do pieczenia rurek.

Krok 5

Pieczemy w temp.190 stop.w czasie 30 min. Studzimy.

Krok 6

Galaretkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śnieżkę ubijamy z mlekiem i tężejąca galaretkę wlewamy do niej.

Krok 7

Przygotowujemy polewę: Kasię zagotować z cukrem i kakao.

Krok 8

Rurki napełniamy ptasim mleczkiem, a końce rurek posypujemy kolorową posypką i wiórkami, z polewy robimy dekoracje na cieście.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również