RURKI Z PTASIM MLECZKIEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto 1:

30 dekagramów

3 sztuki

ciasto 2:

15 dekagramów

20 dekagramów

ptasie mleczko:

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

polewa:

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto 1 i 2 zagnieść z podanych składników.

Krok 2

Ciasto 1 rozwałkować, na nie kładziemy ciasto 2 i składamy na 2 razy jak naleśnika, rozwałkujemy. Czynność powtarzamy.

Krok 3

Wkładamy do lodówki na 30 min.

Krok 4

Rozwałkowujemy ,kroimy w 3 cm.paski i owijamy foremki do pieczenia rurek.

Krok 5

Pieczemy w temp.190 stop.w czasie 30 min. Studzimy.

Krok 6

Galaretkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śnieżkę ubijamy z mlekiem i tężejąca galaretkę wlewamy do niej.

Krok 7

Przygotowujemy polewę: Kasię zagotować z cukrem i kakao.

Krok 8

Rurki napełniamy ptasim mleczkiem, a końce rurek posypujemy kolorową posypką i wiórkami, z polewy robimy dekoracje na cieście.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • RURKI Z PTASIM MLECZKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej