ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 szklanki

0.75 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną przesiać na drobnym sicie, następnie dodać Kasię i posiekać razem z mąką. Następnie wsypać proszek do pieczenia, dodać jajka, dodać cukier waniliowy oraz cukier kryształ. Składniki zmiksować.

Krok 2

Dodać miód, sól i cynamon. Wymieszać dokładnie składniki, następnie wyrobić je na jednolitą, gładką masę kruchego ciasta. Schłodzić ciasto w lodówce ok 1h, pamiętając o tym, aby je wcześniej zawinąć w folię aluminiową.

Krok 3

Następnie wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkować ciasto na ok. 5mm i wykrawać w dowolne wzory lub tworzyć płaskie ślimaczki.

Krok 4

Na dużej blasze wyłożyć papier do pieczenia i piec w temp.160- 180 stopni C przez około 20- 30 minut. Piec do momentu, aż ciasteczka będą złote.

Krok 5

Wyjąć ciasteczka, smarować lukrem, dekorować w sposób dowolny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ŚLIMACZKI Z MIODEM I CYNAMONEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej