Śmietanowiec z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 opakowania

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

2 opakowania

0.5 szklanki

masa:

50 dekagramów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ubić z Kasią i cukrem na puszystą masę. Dodać sok cytrynowy. Lekko mieszając, dosypywać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

Krok 2

Ciasto piec ok. 45 min. w wyłożonej pergaminem tortownicy w 180°C. Ostudzić, przekroić na 3 blaty.

Krok 3

Kremówkę ubić z cukrem, cukrem waniliowym i śmietan-fiksem.

Krok 4

Maliny gotować z cukrem 10 min., wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku. Masę odstawić.

Krok 5

Biszkoptowe blaty przełożyć stężałą masą i kremem.

Krok 6

Resztą kremu posmarować wierzch i boki tortu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowiec z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort truskawkowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również