Torcik Bambo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

krem:

500 mililitrów

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

polewa:

0.3 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać kakao i dżem, następnie wbijać jajka, dodać mąkę i mleko. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 25 cm i piec.

Krok 2

Ugotować gęstą kaszę mannę na mleku i ostudzić.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce kaszy i ucierać dalej. Następnie dodać kakao i olejek rumowy.

Krok 4

Kiedy krem będzie puszysty, przełożyć nim ciasto przekrojone na trzy części.

Krok 5

Składnkii polewy rozgrzać w garnku, ostudzić i polać nią ciasto.

Krok 6

Ozdobić owocami lub wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik Bambo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej