Torcik galaretkowy z kaszą manną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

18

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 opakowania

masa:

2 szklanki

3 łyżki

2 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Przed wylaniem każdej kolejnej warstwy należy zaczekać, aby poprzednia stężała. Do mas i galaretek można dodawać owoce sezonowe lub z puszki. SMACZNEGO!!!!

Krok 3

Na stężałą galaretkę wylewamy masę kakaową. Kolejna warstwa to galaretka, potem jasna masa i ponownie galaretka.

Krok 4

Dno tortownicy wykładamy umoczonymi w płynnej galaretce biszkoptami. Biszkopty zalewamy warstwą tężącej galaretki (tą, co maczaliśmy biszkopty). Wstawiamy do lodówki.

Krok 5

Na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody (około pół szklanki) żelatynę. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao, druga pozostaje jasna.

Krok 6

Odstawiamy kaszę do ostygnięcia. Ucieramy mikserem Kasię. Do Kasi dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i po 1 żółtku, cały czas ucierając.

Krok 7

Gotujemy na mleku kaszę manną. Do ciepłej kaszy wsypujemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik galaretkowy z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej