Torcik hiszpański

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

5 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

3 szczypty

krem:

0.75 szklanki

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Jaja ubić z cukrem.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki.

Krok 3

Piec.

Krok 4

Krem: Ubić na puch Kasię, dodać cukier, żółtka i kakao.

Krok 5

Następnie wlewać małymi porcjami gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w połowie wody z przepisu.

Krok 6

Ciasto przełożyć masą i mandarynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej