Torcik hiszpański

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

3 szczypty

1 łyżeczka

1 szklanka

5 łyżek

2 łyżki

krem:

1 opakowanie

1 puszka

0.75 szklanki

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Jaja ubić z cukrem.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki.

Krok 3

Piec.

Krok 4

Krem: Ubić na puch Kasię, dodać cukier, żółtka i kakao.

Krok 5

Następnie wlewać małymi porcjami gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w połowie wody z przepisu.

Krok 6

Ciasto przełożyć masą i mandarynkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej