TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

79

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.75 szklanki

4 łyżki

1.5 szklanki

2.5 łyżeczki

2.5 łyżki

krem:

1 sztuka

500 mililitrów

2 opakowania

4 łyżki

2 łyżki

1

dodatki:

10 dekagramów

4 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Ubić cukier z gorącą wodą i dodać żółtka.

Krok 2

Następnie dodawać stopniowo: mąki i proszek do pieczenia.

Krok 3

W oddzielnym naczyniu ubić pianę z białek.

Krok 4

Delikatnie połączyć wszystko ze sobą.

Krok 5

Piec w okrągłej tortownicy około 25 minut.

Krok 6

KREM: Ugotować budynie z cukrem w 500 ml mleka.

Krok 7

Ostudzić.

Krok 8

Kasię w temperaturze pokojowej ubić mikserem, dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Krok 9

PRZYGOTOWANIE: Biszkopt przekroić dwa razy.

Krok 10

Blaty nasączyć, posmarować dżemem i przełożyć masą.

Krok 11

Na masie ułożyć owoce i przykryć drugim blatem.

Krok 12

Tort posmarować cienko kremem.

Krok 13

Marcepan rozwałkować i obłożyć nim ciasto.

Krok 14

Ozdobić. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORCIK MARCEPANOWY Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada bananowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej