Torcik na roczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżka

krem:

2 opakowania

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić pianę z białek i cukru. Piana powinna być lśniąca i sztywna.

Krok 2

Żółtka, ocet i proszek do pieczenia wymieszać w innej miseczce i dodać do ubitej przedtem piany.

Krok 3

Na koniec do masy wsypać przesianą mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Piec ok. 30-40 min w temp. ok 170-180 stopni.

Krok 4

Biszkopt podzielić na 3 blaty a następnie przekroić na pół i ułożyć odwrotnie.

Krok 5

Biszkopt nasączyć wodą z cukrem i cytryną.

Krok 6

2 torebki kremu wykonać zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając pod koniec 20 dag miękkiej Kasi.

Krok 7

Przełożyć kremem jak zwykły tort. Ozdobić według własnego gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik na roczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort ananasowy
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej