Torcik truskawkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

krem:

30 dekagramów

30 dekagramów

0.6 szklanki

20 dekagramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt.

Krok 2

Masa: Kasię utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.

Krok 3

Ucierając, dodawać po łyżce śmietany.

Krok 4

Gdy masa będzie już gładka, dodać posiekane owoce i dokładnie wymieszać łyżką.

Krok 5

Biszkopt przełożyć tak, aby były 3 warstwy masy, a ta trzecia ma być na górze.

Krok 6

Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i lekko tężejącymi zalać ciasto (galaretka ma przykryć wierzchnią warstwę masy). Jeśli ktoś lubi, można położyć owoce i wtedy zalać galaretkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej