Torcik z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

masa:

300 mililitrów

5 łyżek

250 gramów

2 opakowania

polewa:

1 opakowanie

2 gramy

3 łyżki

20 mililitrów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Ubić pianę z cukrem. Dodawać po jednym żółtku dalej ucierając. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 2

Masę wylać do tortownicy (posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą lub mąką krupczatką, ewentualnie wyłożonej pergaminem). Piec 40 min w temp. 160 stopni (termoobieg).

Krok 3

Masa: ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i śmietan-fix. Biszkopt po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Odkroić wierzch (na okruszki).

Krok 4

Jedną część biszkoptu posmarować połową masy, wyłożyć połowę owoców, przykryć drugą połową biszkopta.

Krok 5

Posmarować masą wierzch tortu i boki.

Krok 6

Okruszkami posypać boki. Na wierzch wyłożyć pozostałe owoce.

Krok 7

Czekoladę rozpuścić z wodą i Kasią oraz wódką. Przestudzić. Polać ciasto. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej