Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 puszka

0.25 litra

4 sztuki

40 gramów

100 gramów

1 opakowanie

6 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta przygotować 3 kręgi ciasta francuskiego, upiec na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 2

Mleko zagotować z aromatem waniliowym i 50 g cukru.

Krok 3

Do 1/4 soku brzoskwiniowego dodać 50 g cukru, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Dodać do mleka i zagotować. Krem schłodzić.

Krok 4

Do dżemu dodać 2 łyżki soku z brzoskwiń i posmarować kręgi.

Krok 5

Na jednym kręgu ułożyć kawałki brzoskwiń, 1/3 masy, przykryć drugim kręgiem i posmarować masą.

Krok 6

Przykryć trzecim kręgiem, posmarować masą i udekorować migdałami. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort brzoskwiniowy na francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej