Tort jubileuszowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

316

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa:

500 mililitrów

200 mililitrów

100 gramów

50 gramów

3 łyżeczki

nasączenie:

1 szklanka

50 mililitrów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt przygotować z 6 jaj, wedle własnego przepisu. Gotowy biszkopt przekroić na trzy krążki.

Krok 2

Miękką Kasię zmiksować dokładnie z cukrem, na końcu wmieszać advocat.

Krok 3

Ubić śmietanę w osobnym naczyniu.

Krok 4

Rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości wody, wlać do Kasi i całość powoli wymieszać z ubitą śmietaną.

Krok 5

Składniki nasączenia wymieszać. Każdy krążek biszkoptu nasączyć i przekładać masą.

Krok 6

Dowolnie udekorować i dobrze schłodzić przez 24 godziny w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort jubileuszowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej