Tort motyl

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

12 sztuk

2 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 puszka

3 opakowania

3 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopty: biszkopt jasny: ubić 6 białek, dodać szklankę cukru i żółtka, wymieszać ze szklanką mąki zmieszaną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C.

Krok 2

Biszkopt kakaowy przygotować tak samo, a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół.

Krok 3

Mleko skondensowane gotowe zmiksować z Kasią. Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, tort przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej