Tort murzynek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

170 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

12 mililitrów

12 sztuk

12 dekagramów

37 dekagramów

5 łyżek

1 łyżeczka

1 opakowanie

polewa:

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie ciasta: żółtka utrzeć z cukrem do białości, białka ubić na sztywno, do utartych żółtek dodać białka i resztę przesianych składników, delikatnie wymieszać, wlać ciasto do wysmarowanej dużej tortownicy, piec aż do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na trzy części.

Krok 2

Wykonanie masy: masło i Kasię utrzeć do białości, dodawać po łyżce masy krówkowej, utrzeć. Przekładać ciasto, obsmarować boki.

Krok 3

Ciastka Kubanki przekroić na połówki i obłożyć nimi boki, czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać górę i udekorować perełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej