Tort na chrzciny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

445

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

30 dekagramów

6 sztuk

1 łyżeczka

krem:

20 dekagramów

6 sztuk

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijać z 3 łyżkami gorącej wody, potem powolutku dodawać 30 dag cukru, na koniec dodać przesianą mąkę poznańską z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Piec w temp 220 st.

Krok 2

Krem: ubijać na parze 6 jaj z 30 dag cukru. Wystudzić, dodawać powoli do miękkiej Kasi i cały czas mieszać.

Krok 3

Przekładać poszczególne warstwy biszkopta. Na wierzch rozwałkowany lukier plastyczny, można ozdobić po swojemu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort na chrzciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort wspaniały
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej