Tort orzechowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

25 dekagramów

1 opakowanie

6 łyżek

10 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

krem:

250 mililitrów

1 opakowanie

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem z cukrem waniliowym. W trakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy.

Krok 2

Na koniec wsyp mąkę z proszkiem i dodaj pianę z białek.

Krok 3

Wyłóż do natłuszczonej formy o średnicy około 22 cm. Piecz 45 minut w 160*C.

Krok 4

Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na 2 placki.

Krok 5

Ugotuj budyń na mleku, wystudź. Utrzyj Kasię z cukrem i budyniem na krem.

Krok 6

Przełóż nim placki i posmaruj tort. Obsyp orzechami i udekoruj kremem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej