Tort orzechowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

25 dekagramów

1 opakowanie

6 łyżek

10 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

krem:

250 mililitrów

1 opakowanie

15 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem z cukrem waniliowym. W trakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy.

Krok 2

Na koniec wsyp mąkę z proszkiem i dodaj pianę z białek.

Krok 3

Wyłóż do natłuszczonej formy o średnicy około 22 cm. Piecz 45 minut w 160*C.

Krok 4

Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na 2 placki.

Krok 5

Ugotuj budyń na mleku, wystudź. Utrzyj Kasię z cukrem i budyniem na krem.

Krok 6

Przełóż nim placki i posmaruj tort. Obsyp orzechami i udekoruj kremem.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej