Tort Osiemnastkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

3 sztuki

1.5 łyżki

dodatki:

1 opakowanie

1 słoik

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczemy biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, łyżką wymieszać ciasto z mąką i proszkiem.

Krok 2

Piec ok. 35 min. Po wystygnięciu podzielić na 3 części.

Krok 3

Krem: budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu z 2 łyżkami mąki, ostudzić, Kasię utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z budyniem, jajka ubić na parze (!) z cukrem kryształem, przestudzić i dodać do kremu, wymieszać.

Krok 4

Jedną część posmarować dżemem, na druga wylać galaretkę, a wierzch i boki posmarować kremem.

Krok 5

Udekorować tak jak na zdjęciu lub dowolnie. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Osiemnastkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej