Tort Rocher

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

masa:

24 sztuki

500 mililitrów

2 opakowania

dekoracja:

250 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć, dodać cukier, cukier waniliowy, utrzeć. Dodawać po jednym jajku i ucierać, dodać orzechy z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wyrobić ciasto, wylać do okrągłej formy, piec w temp. 180 st. 30 min.

Krok 3

Po upieczeniu ciasto wystudzić.

Krok 4

16 Rocher rozgnieść, śmietanę ubić ze wzmacniaczem, dodać Rocher, wymieszać.

Krok 5

Masę wyłożyć na zimny spód ciasta i schłodzić. Śmietanę do dekoracji ubić ze wzmacniaczem i cukrem waniliowym, przełożyć do szprycy i zrobić różyczki.

Krok 6

Resztę Rocher przeciąć na połówki i udekorować ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Rocher - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej