Tort śmietankowo-brzoskwiniowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.75 szklanki

5 sztuk

600 mililitrów

5 łyżek

4 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, stopniowo żółtka i delikatnie wmieszać mąkę.

Krok 2

Tortownicę o śr. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 3

Wyłożyć ciasto.

Krok 4

Po wystudzeniu biszkopt przeciąć i nasączyć.

Krok 5

Krem: kremówkę ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę oraz pokrojone drobno brzoskwinie.

Krok 6

Schłodzić przez ok. 2 godz.

Krok 7

Następnie przekładać nim biszkopt. Udekorować wg uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej