Tort śmietanowy z jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

208

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka zmiksuj na sztywno z szczyptą soli.

Krok 2

Miksując powoli dodawaj cukier.

Krok 3

Kiedy masa zesztywnieje, dodawaj żółtka miksując, po czym przesiewaj mąkę mieszając ją jednocześnie łyżką.

Krok 4

Tortownicę natłuść Kasią i przelej do niej masę.

Krok 5

Piecz w temp. 180 st. przez ok. 50 min. Kiedy biszkopt ostudzi się, przekrój go na pół.

Krok 6

Ubij na sztywno bitą śmietanę, a pod koniec dodaj do niej cukier waniliowy i cukier puder.

Krok 7

Przełóż biszkopt bitą śmietaną wymieszaną z częścią jagód.

Krok 8

Na wierzchu posmaruj bitą śmietanę i połóż na niej jagody.

Krok 9

Tort udekoruj pisakami własnym tekstem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietanowy z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej