Tort Węgierski

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

25 dekagramów

30 dekagramów

5 dekagramów

masa:

1 opakowanie

1 opakowanie

5 dekagramów

100 mililitrów

2 sztuki

10 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeden dzień wcześniej upiec biszkopt z podanych składników.

Krok 2

Przekroić biszkopt i skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem.

Krok 3

Kasię ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, aż masa będzie puszysta.

Krok 4

Część białej masy odkładamy do ustrojenia tortu.

Krok 5

Dodajemy kakao, spirytus wg uznania, olejek, bakalie, pomarańcze i czekoladę pokrojone w kostkę.

Krok 6

Masą przekładamy tort i dekorujemy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej