Tort Węgierski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

10 sztuk

25 dekagramów

25 dekagramów

5 dekagramów

masa:

6 sztuk

30 dekagramów

3 opakowania

2 sztuki

10 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeden dzień wcześniej upiec biszkopt z podanych składników.

Krok 2

Przekroić biszkopt i skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem.

Krok 3

Kasię ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, aż masa będzie puszysta.

Krok 4

Część białej masy odkładamy do ustrojenia tortu.

Krok 5

Dodajemy kakao, spirytus wg uznania, olejek, bakalie, pomarańcze i czekoladę pokrojone w kostkę.

Krok 6

Masą przekładamy tort i dekorujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej