Tort Wenecja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

772

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

7.5 dekagrama

7.5 dekagrama

15 dekagramów

1 sztuka

2 opakowania

600 mililitrów

100 mililitrów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka.

Krok 2

Dodać przesiane mąki, wymieszać.

Krok 3

Formę wysmarować tłuszczem, dno wyłożyć pergaminem.

Krok 4

Masę wlać do formy i piec ok. 30min.

Krok 5

Krem sporządzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, dodać miękką margarynę Kasia i ajerkoniak.

Krok 6

Z zimnej przegotowanej wody, spirytusu i likieru kakaowego sporządzić poncz.

Krok 7

Biszkopt podzielić na trzy blaty, każdy blat polać ponczem, wyłożyć krem, rodzynki i potarte czekolady.

Krok 8

Boki tortu obsypać płatkami migdałowymi.

Krok 9

Wierzch dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Wenecja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej