Tort winogronowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

433 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

3 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczemy 3 biszkopty według ulubionego przepisu.

Krok 2

Na pierwszy biszkopt kładziemy winogrona, zalewamy tężejącą galaretką. Odkładamy do lodówki do zgęstnienia.

Krok 3

W tym czasie rozpuszczamy budyń w 1/4 szklanki mleka, resztę gotujemy. Do zagotowanego mleka wlewamy rozpuszczony budyń, zalewamy galaretkę.

Krok 4

Przykrywamy 2 płatem biszkoptowym, który smarujemy kremem tortowym.

Krok 5

Na 3 biszkopt oraz boki tortu również kładziemy cienką warstwę kremu, górę ozdabiamy resztą winogron.

Krok 6

Boki obsypujemy pokruszonymi orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej