Tort z szampanem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

15 dekagramów

32 dekagramy

1 sztuka

0.5 opakowania

1 kilogram

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, Kasi i 120 g cukru zagnieść ciasto, wyłożyć nim spód i boki tortownicy, włożyć do lodówki.

Krok 2

W tym czasie przygotować NADZIENIE: 1 kg jabłek obrać, pokroić w plastry lub na kawałki, skropić sokiem z cytryny, wyłożyć na surowe ciasto.

Krok 3

Z szampana, 200 g cukru i budyniów ugotować budyń i wylać ciepły na jabłka w tortownicy.

Krok 4

Piec 50 - 60 min. w temp. 200 stopni.

Krok 5

Następnego dnia udekorować bitą śmietaną i polać adwokatem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej