walentynkowy pocałunek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mieszamy mąkę, cukier, cynamon i wodę, wyrabiamy ciasto.

Krok 3

Rozwałkowujemy na grubość ok. 1/2 cm i wykrawamy serduszka.

Krok 4

Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach w piekarniku.

Krok 5

Gdy je wyjmiemy i wystudzimy, polewamy lukrem.

Krok 6

Gdy prawie zastygnie, odciskamy usteczka :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • walentynkowy pocałunek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orzeszki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej