Zupa z czarnej fasoli po meksykańsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1.5 litra

3 łyżki

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju.

Krok 2

Jak będzie rumiane dodaj posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj przyprawy; kumin, kolendrę i pieprz Cayenne. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Teraz wlej wodę. Dodaj posiekane pomidory oraz zupę gulaszową Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Krok 5

Fasolkę i kukurydzę odcedź, przepłucz pod zimną wodą i dodaj do zupy. Całość gotuj ok. 20 minut aż mięso zmięknie.

Krok 6

Gotową zupę rozlej do miseczek, bądź na talerze i posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej