Zupa z czarnej fasoli po meksykańsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1.5 litra

3 łyżki

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju.

Krok 2

Jak będzie rumiane dodaj posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj przyprawy; kumin, kolendrę i pieprz Cayenne. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Teraz wlej wodę. Dodaj posiekane pomidory oraz zupę gulaszową Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Krok 5

Fasolkę i kukurydzę odcedź, przepłucz pod zimną wodą i dodaj do zupy. Całość gotuj ok. 20 minut aż mięso zmięknie.

Krok 6

Gotową zupę rozlej do miseczek, bądź na talerze i posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej