
Składniki
400 gramów
80 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1.5 litra
3 łyżki
null gramów
null gramów
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju.
Krok 2
Jak będzie rumiane dodaj posiekaną cebulę, czosnek i chilli.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj przyprawy; kumin, kolendrę i pieprz Cayenne. Całość smaż kilka minut.
Krok 4
Teraz wlej wodę. Dodaj posiekane pomidory oraz zupę gulaszową Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 5
Fasolkę i kukurydzę odcedź, przepłucz pod zimną wodą i dodaj do zupy. Całość gotuj ok. 20 minut aż mięso zmięknie.
Krok 6
Gotową zupę rozlej do miseczek, bądź na talerze i posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej