PRZEPISY.PL

Zupa meksykańska z mięsem

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pomidory z puszki300 g
  • cebula czerwona1 szt
  • ząbki czosnku2 szt
  • woda1.5 l
  • kumin, kolendra, pieprz cayenne
  • Krok 1

    Mięso pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju.
  • Krok 2

    Jak będzie rumiane dodaj posiekaną cebulę, czosnek i chilli.
  • Krok 3

    Po chwili smażenia dodaj przyprawy; kumin, kolendrę i pieprz Cayenne. Całość smaż kilka minut.
  • Krok 4

    Teraz wlej wodę. Dodaj posiekane pomidory oraz zupę gulaszową Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  • Krok 5

    Fasolkę i kukurydzę odcedź, przepłucz pod zimną wodą i dodaj do zupy. Całość gotuj ok. 20 minut aż mięso zmięknie.
  • Krok 6

    Gotową zupę rozlej do miseczek, bądź na talerze i posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Węgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

73
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
142
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Średnie
659
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
257
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe