Zupa z czarnej fasoli po meksykańsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa meksykańska z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1.5 litra

3 łyżki

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju.

Krok 2

Jak będzie rumiane dodaj posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj przyprawy; kumin, kolendrę i pieprz Cayenne. Całość smaż kilka minut.

Krok 4

Teraz wlej wodę. Dodaj posiekane pomidory oraz zupę gulaszową Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Krok 5

Fasolkę i kukurydzę odcedź, przepłucz pod zimną wodą i dodaj do zupy. Całość gotuj ok. 20 minut aż mięso zmięknie.

Krok 6

Gotową zupę rozlej do miseczek, bądź na talerze i posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa meksykańska z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej