
Składniki
500 gramów
300 gramów
2 opakowania
1 litr
2 sztuki
3 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1.5 łyżki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną woda, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę 2x2cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub posiekaj. Kiełbasę, paprykę, ogórka i marchewkę pokrój w kostkę 1x1cm.
Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso, następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę i marchewkę i smaż razem ok. 5 min.
Krok 4
Fix Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do garnka.
Krok 5
Mieszaj do momentu, aż się zagotuje i dodaj musztardę. Gulasz duś na małym ogniu, pod przykryciem ok. 30 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej