Jabłkowo - Budyniowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

192

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 opakowania

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę i dodawać na przemian wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia oraz roztopioną (zimną) Kasię.

Krok 2

Połowę ciasta wylać na wysmarowaną blachę i podpiec przez 8 minut w piekarniku.

Krok 3

W tym czasie ugotować budyń. Wylać na podpieczone ciasto gorący budyń. Na nim położyć cienkie plastry jabłek, wylać drugą połowę ciasta i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 70 minut na złoto-brązowy kolor.

Krok 4

Po wystygnięciu włożyć do lodówki, aby się dobrze schłodził.

Krok 5

Przed podaniem polukrować lub posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowo - Budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej