Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 szczypta
80 gramów
5 sztuk
1 pęczek
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Pozwól dziecku umyć starannie wszystkie warzywa, a następnie przy pomocy plastikowego nożyka pokroić ogórka w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki, a pomidorki na połówki.

Krok 2
Pozwól dziecku przygotować ozdoby do sałatki - niech za pomocą plastikowego nożyka pokroi jajka na połówki i zrobi po bokach nacięcie na uszy, które wykona z przeciętego na pół plasterka rzodkiewki.

Krok 3
Następnie przygotuj sos - wlej do miseczki oliwę, dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i wymieszaj przy pomocy trzepaczki.

Krok 4
Do drugiej miski włóż wszystkie pokrojone warzywa i pozwól dziecku polewać je sosem.

Krok 5
Następnie niech dziecko za pomocą plastikowego nożyka pokroi część szczypiorku, którym na końcu posypie sałatkę. Pozostałe łodyżki ze szczypiorku należy wcisnąć jako wąsy i ogon myszki, a oczy i nosek namalować ketchupem.

Krok 6
Tak przyrządzone myszki ułóż na wierzchu sałaty.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej