Miruna z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miruna z sosem cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżeczki

300 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, oprósz delikatnie białym pieprzem, skrop sokiem z cytryny ok. 1 łyżeczki i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Śmietankę dopraw cukrem, kurkumą, pieprzem, i dodaj sok z cytryny. Następnie zagotuj i dodaj Zasmażkę jasną Knorr, cały czas mieszając i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut.

Krok 3

Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 12 minut.

Krok 4

Gotową rybę podawaj polaną sosem cytrynowym z ulubiona surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z surimi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej