
Składniki
800 gramów
3 łyżeczki
300 mililitrów
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść z łusek, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, oprósz delikatnie białym pieprzem, skrop sokiem z cytryny ok. 1 łyżeczki i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Śmietankę dopraw cukrem, kurkumą, pieprzem, i dodaj sok z cytryny. Następnie zagotuj i dodaj Zasmażkę jasną Knorr, cały czas mieszając i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut.
Krok 3
Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 12 minut.
Krok 4
Gotową rybę podawaj polaną sosem cytrynowym z ulubiona surówką i ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej