Miruna w sosie cytrynowym - z piekarnika: przepis | Przepisy.pl pixel

Miruna z sosem cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżeczki

300 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, oprósz delikatnie białym pieprzem, skrop sokiem z cytryny ok. 1 łyżeczki i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Śmietankę dopraw cukrem, kurkumą, pieprzem, i dodaj sok z cytryny. Następnie zagotuj i dodaj Zasmażkę jasną Knorr, cały czas mieszając i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut.

Krok 3

Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 12 minut.

Krok 4

Gotową rybę podawaj polaną sosem cytrynowym z ulubiona surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka z kalafiora
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej