Miruna w sosie cytrynowym - z piekarnika: przepis | Przepisy.pl pixel

Miruna z sosem cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżeczki

300 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, oprósz delikatnie białym pieprzem, skrop sokiem z cytryny ok. 1 łyżeczki i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Śmietankę dopraw cukrem, kurkumą, pieprzem, i dodaj sok z cytryny. Następnie zagotuj i dodaj Zasmażkę jasną Knorr, cały czas mieszając i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut.

Krok 3

Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 12 minut.

Krok 4

Gotową rybę podawaj polaną sosem cytrynowym z ulubiona surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej