Paella a la navarro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella a la navarro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
790 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

552 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

2 sztuki

500 gramów

2 sztuki

15 dekagramów

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 pęczka

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 3 łyżkach oliwy usmaż rozgniecione ząbki czosnku, po czym przełóż do miski. Natkę pietruszki pokrój w duże kawałki i przesmaż kilka sekund na patelni po czosnku. Wrzuć do miski z czosnkiem, dodaj szafran, a następnie całość rozetrzyj na gładką masę.

Paella a la navarro - Krok 1

Krok 2

Na patelnię wlej 4 łyżki oliwy, wrzuć pokrojone w kostkę kawałki piersi z kurczaka, przesmaż na złoto i zdejmij z patelni. Następnie czynność powtórz z rybą, owocami morza, papryką i plastrami kiełbasy.

Paella a la navarro - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i przesmaż ryż około 2 minuty. Dodaj pastę z czosnku i pietruszki oraz litr wody. Dodaj kostki Knorr i powoli gotuj, aż ryż wchłonie większość bulionu i zrobi się miękki.

Paella a la navarro - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj mięso z kurczaka, owoce morza, przecier pomidorowy i wszystkie podsmażone wcześniej składniki. W razie potrzeby dolewaj trochę wody. Duś pod przykryciem około 15 minut, aż wszystkie smaki dobrze się połączą.

Paella a la navarro - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj zielony groszek. Paellę można posypać natką pietruszki, ozdobić cząstkami cytryny lub limonki.

Paella a la navarro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paella a la navarroPaella a la navarro

Na 3 łyżkach oliwy usmaż rozgniecione ząbki czosnku, po czym przełóż do miski. Natkę pietruszki pokrój w duże kawałki i przesmaż kilka sekund na patelni po czosnku. Wrzuć do miski z czosnkiem, dodaj szafran, a następnie całość rozetrzyj na gładką masę.