PRZEPISY.PL

Pasztet z kaczki

  • 90
  • 8
  • Trudne
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kaczka 2 kg
  • ugotowany ozor wołowy100 g
  • cielęcina200 g
  • wieprzowina200 g
  • kurze wątróbki100 g
  • cynamon1 łyżeczka
  • słonina400 g
  • Krok 1

    100 g posiekanej słoniny usmaż na patelni, wrzuć kurzą wątróbkę, podsmaż, ostudź i drobno posiekaj.
  • Krok 2

    Cielęcinę, wieprzowinę i 100 gram słoniny zmiel w maszynce, dodaj przyprawy, posiekane szalotki, jajka i dwie łyżki koniaku dobrze wymieszaj.
  • Krok 3

    Kaczkę wypatrosz, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę. Mięso z piersi i nóżek oraz ozór wołowy pokrój w plastry.
  • Krok 4

    Kawałki mięsa wymieszaj z masą z mielonego mięsa i pozostałym koniakiem. Fix Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości wody i dodaj do masy mięsnej.
  • Krok 5

    Formę wyłóż plastrami pozostałej słoniny, nałóż masę mięsną , z wierzchu przykryj skórą kaczki i cienką warstwą słoniny. Piecz w piekarniku przez 90 minut w temperaturze 180 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kotlety mielone KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

154
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
9
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
754
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
21
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe