Ryż w kapuście

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

12 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj. Marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

Krok 3

Dodaj jajka, tymianek, i pieprz. wymieszaj. Liście kapusty sparz, na każdym ułóż ryż, uformuj  paczuszki, zwiąż (np. paskiem z pora).

Krok 4

Ułóż w garnku, zalej lekko osolonym wrzątkiem, gotuj około 20 minut pod przykryciem.

Krok 5

Cebulę zeszklij na rozgrzanym tłuszczu Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i ryż, podsmaż.

Krok 6

Wlej połowę rosołu i gotuj około 20 minut. Ostudź.

Krok 7

Z masła i mąki zrób zasmażkę, wymieszaj z resztą gorącego bulionu i koncentratem pomidorowym. Gotowe paczuszki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej