Sajgonki warzywne - przepis: wegetariańskie | Przepisy.pl pixel

Sajgonki warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w cienkie paski.

Sajgonki warzywne - Krok 1

Krok 2

Arkusze papieru ryżowego namocz chwilę w zimnej wodzie, aby stały się elastyczne. Następnie na namoczony papier ułóż pokrojone warzywa.

Sajgonki warzywne - Krok 2

Krok 3

Posyp przyprawą orientalną Knorr i zwiń w formę krokieta. Roladki przekrój na pól i ułóż na talerzu wyłożonym posiekaną sałatą.

Sajgonki warzywne - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Roladki możesz podać z sosem sojowym lub sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sajgonki warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sajgonki warzywneSajgonki warzywne

Przepis na sajgonki warzywne można potraktować jako pyszną inspirację, ponieważ podczas ich przygotowania nie trzeba sztywno trzymać się receptury. Poradzą sobie z nimi nawet początkujący szefowie kuchni, a do warzywnego farszu do sajgonek pasować będą nie tylko zaproponowane papryka, ogórek, marchew, kiełki sojowe i szczypiorek. Oto moment, w którym możesz zdać się na własną fantazję!

Dla kogo? Orientalne potrawy jadasz tylko w restauracjach? Dzięki przepisowi na sajgonki warzywne przekonasz się, że wprowadzenie azjatyckiego klimatu do własnej jadalni to żaden problem.

Na jaką okazję? Warzywne sajgonki można podawać je w charakterze przystawki i dania głównego. Sprawdzą się jako oryginalna przekąska w czasie imprez i danie do wzięcia na wynos, chociażby do pracy lub na piknik.

Czy wiesz, że? Sajgonki warzywne bywają nazywane krokietami albo naleśnikami wiosennymi.

Dla urozmaicenia: Do nadzienia sajgonek z warzywami doskonale pasują pędy bambusa i grzyby mun, dzięki którym jeszcze łatwiej jest odtworzyć orientalny charakter potrawy.