
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w cienkie paski.

Krok 2
Arkusze papieru ryżowego namocz chwilę w zimnej wodzie, aby stały się elastyczne. Następnie na namoczony papier ułóż pokrojone warzywa.

Krok 3
Posyp przyprawą orientalną Knorr i zwiń w formę krokieta. Roladki przekrój na pól i ułóż na talerzu wyłożonym posiekaną sałatą.


Dobra rada:
Roladki możesz podać z sosem sojowym lub sosem sweet chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sajgonki warzywne
Przepis na sajgonki warzywne można potraktować jako pyszną inspirację, ponieważ podczas ich przygotowania nie trzeba sztywno trzymać się receptury. Poradzą sobie z nimi nawet początkujący szefowie kuchni, a do warzywnego farszu do sajgonek pasować będą nie tylko zaproponowane papryka, ogórek, marchew, kiełki sojowe i szczypiorek. Oto moment, w którym możesz zdać się na własną fantazję!
Dla kogo? Orientalne potrawy jadasz tylko w restauracjach? Dzięki przepisowi na sajgonki warzywne przekonasz się, że wprowadzenie azjatyckiego klimatu do własnej jadalni to żaden problem.
Na jaką okazję? Warzywne sajgonki można podawać je w charakterze przystawki i dania głównego. Sprawdzą się jako oryginalna przekąska w czasie imprez i danie do wzięcia na wynos, chociażby do pracy lub na piknik.
Czy wiesz, że? Sajgonki warzywne bywają nazywane krokietami albo naleśnikami wiosennymi.
Dla urozmaicenia: Do nadzienia sajgonek z warzywami doskonale pasują pędy bambusa i grzyby mun, dzięki którym jeszcze łatwiej jest odtworzyć orientalny charakter potrawy.