Twarożek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kanapki z polędwicą łososiową

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

2

2 plastry

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą.

Twarożek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kanapki z polędwicą łososiową - Krok 1

Krok 2

Pomidora i ogórka pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj.

Twarożek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kanapki z polędwicą łososiową - Krok 2

Krok 3

Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj.

Twarożek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kanapki z polędwicą łososiową - Krok 3

Krok 4

Pieczywo posmaruj Florą ProActiv, połóż sałatę, następnie plasterki polędwicy, podaj z twarożkiem.

Twarożek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kanapki z polędwicą łososiową - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, potasu, manganu, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej