Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie pokrój w paski. Ugotuj ryż w wodzie.

Krok 2

Przestudzony ryż wymieszaj z mięsem mielonym i cukinią.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z niewielka ilością wody i połącz mięsem mielonym i ryżem.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułka tartą. Wyłóż przygotowany farsz.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Na wierzchu zapiekanki ułóż plastry pomidora oraz posyp starty ser. Zapiekaj przez 30 minut. Po upieczeniu posyp ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej