Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie pokrój w paski. Ugotuj ryż w wodzie.

Krok 2

Przestudzony ryż wymieszaj z mięsem mielonym i cukinią.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z niewielka ilością wody i połącz mięsem mielonym i ryżem.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułka tartą. Wyłóż przygotowany farsz.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Na wierzchu zapiekanki ułóż plastry pomidora oraz posyp starty ser. Zapiekaj przez 30 minut. Po upieczeniu posyp ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej