Zupa pomidorowa z kluskami lanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z kluskami lanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

20 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek obierz, pokrój w plastry.

Krok 2

Połącz mąkę z jajkami na gładką masę, zagotuj wodę w garnku i wlewaj masę mączną lekko rozdzielając ciasto widelcem żeby powstały kluski, gotuj ok 5 min.

Krok 3

Pokrojoną szalotkę i czosnek przesmaż w garnku na złocisty kolor, podlej winem i odparuj je.

Krok 4

Po odparowaniu wina dodaj pomidory pelati i Knorr Delikat, dopraw pieprzem i solą do smaku, gotuj zupę 5 min, a następnie ją zmiksuj i przetrzyj przez drobne sito.

Krok 5

Na środku talerza ułóż trochę klusek lanych i oblej je dookoła kremem pomidorowym. Podawaj udekorowane kleksami śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej