PRZEPISY.PL
Bolońskie Rosti - autor: przepisy.pl

Bolońskie Rosti

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
200
osób dodało do Mniamlisty
200
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki6 szt
  • oliwa30 ml
  • margaryna2 łyżeczki
  • sól1 szczypta
  • woda1 szklanka
  • Krok 1

    Ziemniaki ugotuj na półtwardo i wystudź. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 2

    Cebulę, paprykę oraz cukinię pokrój w niedużą kostkę. Następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie. Przełóż do miseczki.
  • Krok 3

    Na tej samej (rozgrzanej) patelni przesmaż mięso, dodaj warzywa oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zalej szklanką wody i wymieszaj. Gotuj 10 minut na małym ogniu.
  • Krok 4

    Gotowy, gęsty sos przełóż do żaroodpornego naczynia. Wierzch pokryj startymi ziemniakami i kawałkami schłodzonej margaryny.
  • Krok 5

    Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z sałatami.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Pikantne Bolognese z chili KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

60
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
48
osób dodało do Mniamlisty
45''
8
Trudne
673
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
189
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe