Smażona wołowina z makaronem jajecznym
łatwe
412 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
80 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
10 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, kapustę, cukinię pokrój w cienkie julienne.

Krok 2
Mięso pokrój w jak najcieńsze paseczki, czosnek i ostrą paprykę posiekaj razem.

Krok 3
Grzyby zalej gotująca się wodą, odstaw na 15 minut, aby stały się na powrót jędrne – grzyby pokrój w ćwiartki. Jeśli używasz boczniaków, pokrój świeże grzyby bez namaczania. Ugotuj makaron.

Krok 4
Na gorącej patelni opiecz pokruszone orzechy, po opieczeniu przełóż je na bok. Na oleju podsmaż czosnek i ostrą paprykę, dodaj imbir i mięso, wszystko razem smaż chwilę, dodaj pozostałe warzywa, zalej sosem sojowym, wszystko razem smaż chwilę, po czym zalej fixem rozmieszanym w proporcjach podanych na opakowaniu. Wszystko razem gotuj trzy minuty, na koniec dodaj makaron i orzechy.

Krok 5
Danie podawaj posypane natką kolendry, kiełkami i skropione olejem sezamowym.

- Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażona wołowina z makaronem jajecznym
Smażona wołowina z makaronem jajecznym i warzywami nie wymaga ani długich godzin spędzonych na gotowaniu, ani też szczególnej znajomości orientalnej kuchni. To kolorowe, oryginalne i bardzo smaczne danie pozytywnie zaskoczy twoich domowników i gości. Będzie też doskonałym pomysłem na romantyczną kolację. Potrzebne do jego przyrządzenia produkty bez problemu kupisz w swojej okolicy. Wystarczy jedna cukinia marchewka, odrobinę białej kapusty, grzyby shitaki lub boczniaki i oczywiście wołowina. O orientalne przyprawy zatroszczy się Knorr Fix do potraw chińskich. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić oryginalność tego dania, do wołowiny z warzywami podaj makaron chiński, skręcony w charakterystyczne spirale – przygotujesz go błyskawicznie, bez gotowania. Chrupkości tej potrawie nadadzą orzeszki. Całość skrop olejem sezamowym. Podawaj posypane cierkaną kolendrą i kiełkami.








































