Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 łyżek

1 opakowanie

4 łyżki

4 sztuki

12 łyżek

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone liście szpinaku podduś na patelni. Pod koniec duszenia odlej wodę i dodaj obraną, pokrojoną w cienkie plasterki gruszkę, podgrzewaj całość jeszcze kilka minut.

Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - Krok 1

Krok 2

Na koniec dodaj jogurt, rozdrobniony ser kozi, podprażone na suchej patelni pestki słonecznika i dopraw całość gałką muszkatołową.

Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - Krok 2

Krok 3

Szpinak połącz z ugotowaną na sypko kaszą, dodaj Florę ProActiv Mocne kości z witaminą D i wymieszaj.

Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, żelaza, witaminy B1, miedzi, witaminy B2, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej