Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 łyżek

4 sztuki

1 opakowanie

12 łyżek

4 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone liście szpinaku podduś na patelni. Pod koniec duszenia odlej wodę i dodaj obraną, pokrojoną w cienkie plasterki gruszkę, podgrzewaj całość jeszcze kilka minut.

Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - Krok 1

Krok 2

Na koniec dodaj jogurt, rozdrobniony ser kozi, podprażone na suchej patelni pestki słonecznika i dopraw całość gałką muszkatołową.

Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - Krok 2

Krok 3

Szpinak połącz z ugotowaną na sypko kaszą, dodaj Florę ProActiv Mocne kości z witaminą D i wymieszaj.

Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, żelaza, witaminy B1, miedzi, witaminy B2, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej