
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
120 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Podobnie pokrój jabłko i ogórka.

Krok 3
Połącz majonez Hellmann's z musztardą i chrzanem. Do warzyw dodaj odcedzony groszek i wszytko wymieszaj z przygotowanym sosem.


Dobra rada:
Do błyskawicznej sałatki jarzynowej możesz dodać również ugotowane ziemniaki i jajka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Błyskawiczna sałatka jarzynowa
Przygotowanie pysznej sałatki nie musi wiązać się z godzinami spędzonymi w kuchni! Tę z proponowanego przepisu przyrządzisz niezwykle szybko. Zaledwie 15 minut dzieli Cię od spróbowania pysznego smaku sałatki jarzynowej. Wykorzystaj do niej warzywa z rosołu, czyli marchewkę, seler i pietruszkę. Powodzenia!
Dla kogo?
Nie ma to jak szybka sałatka warzywna, której smak jest dobrze wszystkim znany. Walory tego specjału docenią fani klasyki i tradycyjnego gotowania. Należysz do tego grona? Jeżeli tak, to nie czekaj zbyt długo i przekonaj się, że sałatka jarzynowa na szybko to naprawdę smaczna propozycja.
Na jaką okazję?
Szybka sałatka jarzynowa sprawdzi się jako wczesna kolacja lub jako składnik drugiego dania obiadowego. Możesz również zaserwować ją na stole podczas urodzin czy imienin. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i zachwyć nim swoich gości. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Dzięki ugotowaniu warzyw w mięsnym wywarze będą cechowały się łagodniejszym smakiem niż surowe. Pokrój je w drobną kostkę podobnych rozmiarów. Podobnie postąp z ogórkiem kwaszonym i jabłkiem. Pokrojone warzywa, wraz z odsączonym z zalewy groszkiem, wymieszaj z sosem przygotowanym poprzez połączenie majonezu, musztardy i chrzanu.
Dla urozmaicenia:
Smak błyskawicznej sałatki jarzynowej urozmaicisz dodatkiem ugotowanych ziemniaków i jajek. Jeśli lubisz wyraziste smaki, dołącz do niej kilka kaparów. Sprawdzi się również drobno posiekana natka pietruszki, której możesz użyć także do dekoracji gotowego dania. Błyskawiczną sałatkę jarzynową serwuj solo lub z dodatkiem świeżego, chrupiącego pieczywa.